Себастиан Фетел е натискал твърде много при трудни условия и това е причината просто да изхвърли победата в Гран При на Германия. Това обяви световният шампион за 2016 Нико Розберг, който изгледа драмата на „Хокенхайм“. 

Пилотът на Ферари се блъсна в предпазните огради в края на 52-ата обиколка, когато заваля и така сам си нанесе сериозен удар в битката за титлата, тъй като изостана на 17 точки от Люис Хамилтън. 

„Това е огромна грешка на Себ. Просто невероятно!“ не можеше да повярва Розберг. „Всъщност той сам се отказа от победата. Да, условията бяха трудни и за нито един пилот те не са приятни. Въпреки това обаче, той имаше преднина пред останалите и трябваше да бъде по-внимателен и да намали още малко скоростта. Натисна обаче твърде много и се блъсна в стената“ добави Нико. 

„Всичко знаят, че точно на това място на пистата нямаш право да допускаш грешки. Точни в този завой трябва да си оставиш повече място, а той не го направи и кара на ръба. Сам обърка състезанието си, в което просто не мога да повярвам, тъй като му се случва много рядко“ каза още бившият пилот на Мерцедес.