Себастиан Фетел се размина с предупреждение и глоба от 25 000 евро, но ще запази втората си стартова позиция за утрешната Гран При на Бразилия във Формула 1. 

Пилотът на Ферари бе разследван за поведението си, когато бе повикан от стюардите за проверка по време на квалификацията. 

Те установиха, че германецът не е спазил процедурата в тези случаи и дори е счупил кантара, но все пак е угасил двигателя си и това е позволило да се вземат точни мерки, така че му наложиха официално предупреждение и финансова санкция. 

„Не трябва да бъдем викани в момент, в който условията се променят толкова бързо. Това е нечестно. Аз просто исках от тях да побързат” ядосваше се Фетел веднага след квалификацията. 

В същото време стюардите не разследваха ситуацията, при която Люис Хамилтън едва не предизвика катастрофа със Сергей Сироткин, така че световният шампион остава на полпозишън. 

Англичанинът обвини съперника си в липса на уважение, тъй като руснакът не е бил в бърза обиколка и не е трябвало да развива подобна скорост. Хамилтън опита да се отмести от идеалната линия, но същото направи и Сироткин и двамата едва не се удариха. 

„Не знам какво мислеше, при положение, че не бе в бърза обиколка. Ние знаем, че трябва да си оставим място, така че за мен това бе доста неуважително и ненужно” заяви Люис.