Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас планира да се хвърли здраво във всяко едно състезание догодина, след като този сезон се превърна в разочарование за него. 

Финландецът остана без победа и завърши едва 5-и в крайното класиране. Той бе в сянката на съотборника си Люис Хамилтън през по-голямата част от кампанията и мнозина смятат, че макар и да преподписа с тима, ако не се подобри със сигурност ще бъде освободен, особено и предвид потвърждаването на Естебан Окон за трети пилот. 

„В спорта никога не знаеш какво ще стане в бъдеще и точно това е забавното. Моят подход за следващата година обаче ще бъде, че просто нямам какво да губя. Ще карам като луд във всяка надпревара и ще се отнасям към нея, сякаш е последното състезание за мен. Мисля, че това е добър план” заяви Ботас пред „Аутоспорт”. 

Той на два пъти бе на път да спечели през 2019-а, но в Азербайджан спука гума, докато в Русия получи заповед от бокса да пусне Хамилтън и това го остави без триумф. 

„Наистина резултатите ми не бяха добри и това е нещо, което трябва да анализираме, защото като средна скорост в квалификацията и надпреварите в сравнение със съотборника си има подобрение. Понякога нямах късмет, друг път причините бяха други. Все пак лично смятам, че представянето ми бе по-добро от миналия сезон, но резултатите не” добави Ботас.