Пилотът на Ферари Себастиан Фетел поиска от фенове и медии да не поставят под голямо напрежение Мик Шумахер, а да го оставят на спокойствие да развие качествата си. 

Синът на легендата във Формула 1 вече е сравняван с баща си, като през тази година ще кара във Формула 2, а освен това бе привлечен и в академията на Скудерията. 

Фетел имаше възможност да види отблизо на какво е способен Мик миналата седмица по време на Надпреварата  на шампионите в Германия, когато двамата бяха съотборници, а след това отпадна от него в състезанията на сингъл и поиска младокът да не бъде притискан, след като бе запитан дали очаква той да се превърне в звезда. 

„Дайте му време. Той вече е под достатъчно голямо напрежение, но нека да го оставим да развие качествата си и да видим докъде може да стигне“ заяви четирикратният световен шампион, който вярва, че Ферари може да бие Мерцедес през новия сезон. 

„Имаме всичко необходимо, за да триумфираме. Първото състезание ще покаже кой къде се намира, но нашата цел е ясна и остава единствено да си свършим работата“ изтъкна Себ.