Набиращата популярност Формула Е е вариант за Люис Хамилтън, след като дните му във Формула 1 приключат. Това разкри самият 5-кратен световен шампион. 

34-годишният пилот има договор с Мерцедес до 2020-а и отново е фаворит за първото място, но заради увеличаването на броя на състезанията и различните проекти, в които участва дългосрочното му оставане не е сигурно. 

„Винаги ще обичам колите и сега искам да остана във Формула 1, докато съм концентриран и готов, за да карам по възможно най-добрия начин. Бъдещето е  нещо, върху което мисля. Досега винаги Формула 1 е била на първо място, но когато приключа ще трябва да реша с какво да се занимавам” заяви Люис. 

„Има и други серии, в които е възможно да отида. Фернандо Алонсо кара в Индикар, а Кими Райконен продължава да е на ниво. С Гари Пафет израстнахме заедно и сега той е във Формула Е, която се очертава като сериите на бъдещето. Така че това е възможност да покажа качествата си, но с минаване на годините е по-трудно да поддържаш концентрацията си, така че трябва да намериш нещо, което обичаш да правиш” добави той.