Италианските медии призоваха от Ферари да направят приоритет Шарл Льоклер и да се откажат от Себастиан Фетел, който въпреки подиума си вчера, пак остана далеч от Мерцедес. 

Германецът е със сериозно изоставане рано през сезона и понася сериозни критики още повече, че Льоклер се представя силно и очаквано бе много недоволен от заповедта да пропусне пред себе си Фетел. 

„За Ферари ще е по-добре да вземе капитанската лента от Фетел и да я даде на Шарл Льоклер. Той се представя силно и с него са свързани големи надежди за бъдещето. Не може да искаш да пазиш морала на Себ, при положение, че талантът на Шарл е очевиден и той се справя отлично” отчете „Кориере дело Спорт”. 

За някои от местните медии обаче, лидерската позиция в Скудерията няма никакво значение и много по-важно е защо Черните кончета са с толкова сериозно изоставане след първите 3 състезания. 

„На Себастиан бе оказана помощ от бокса, но това създаде по-голяма полемика, защото стратегията прати Шарл с една позиция по-назад. Това, че в момента той е считан за втори пилот обаче е малък проблем. По-важното е, че Мерцедес доминира и от Ферари не са толкова бързи, колкото се очакваше. Това определено трябва да послужи за сериозно предупреждение за отбора” отчете „Гадзета Дело Спорт”.