Люис Хамилтън подкрепи за пореден път Себастиан Фетел и е сигурен, че германецът ще преодолее поредното си трудно състезание. 

Пилотът на Ферари бе считан за основен конкурент на британеца за титлата, но заради неубедителното представяне на Скудерията и свои грешки, шансовете му за титлата вече изглеждат само на теория. 

В неделя на „Силвърстоун” Фетел допусна поредната си грешка, удряйки Макс Верстапен и оставайки без точки, което увеличи още повече напрежението върху него, на фона на събитията в Бахрейн и Канада. 

„Абсолютно съм сигурен, че той ще се вдигне, тъй като е много големите във Формула 1. Наистина състезанието бе трудно за него, но все пак е 4-кратен световен шампион и ще се възстанови и върне още по-силен още в следващия старт. Именно това правят големите спортисти” заяви Хамилтън. 

Натискът върху Фетел е наистина сериозен, като и в Италия вече пишат, че той е в сериозна криза, започнала миналата година в Германия, където отпадна и след което се получи сериозен срив в представянето му. 

Появиха се вече и сравнения с 2014-а година, когато Себ остана в сянката на новия си съотборник в Ред Бул тогава – Дани Рикардо, след което премина във Ферари. Сега ситуацията е подобна след доброто представяне на Шарл Льоклер, който в класирането е само на 3 точки от германеца.