Себастиан Фетел изрази задоволството си от победата на Шарл Льоклер и заяви, че предвид трудностите, които е имал, единственото, което е можел да направи е да помогне на съотборника си да спечели Гран При на Белгия. 

На германеца липсваше темпо и се наложи да прави втора смяна за гуми, но преди това задържа за известно време зад себе си Люис Хамилтън, което в крайна сметка се оказа ключово за успеха, тъй като в края британецът се доближи на по-малко от секунда от Льоклер. 

„Радостен съм за отбора, но не съм доволен от своето представяне. Нямах скорост и износих бързо гумите, което бе изненадващо, тъй като обикновено нямам подобни проблеми. Бързо стана ясно, че няма да мога да се боря за победата, така че единственото, което можех да направя е да помогна на отбора“ заяви Фетел, който завърши 4-и. 

„Беше ясно, че не бих могъл да задържа Люис за много дълго време. В завоите имах големи трудности и той ме настигаше там. Целта бе да дам на Шарл още малко аванс, което свърши работа“ добави четирикратният световен шампион, който получи благодарност и от съотборника си.