Ферари пренебрегна сериозно Фернандо Алонсо по време на тържествата по случай 90-годишния юбилей на отбора, отбелязва вестник „Марка“. 

Испанецът не присъства на събитието вчера в Милано, където около 10 000 тифози се събраха на „Пиаца дел Дуомо“, за да отпразнуват юбилея на Скудерията. 

Той ще бъде на Монца този уикенд, но като посланик на Макларън, докато периодът му при Черните кончета е доста пренебрегнат, макар че кара 5 години, спечели 11 победи и 3 пъти стана световен вицешампион. 

„На тържествата присъстваха много пилоти, които нямат дори и една победа с Ферари“ отбелязва изданието, отчитайки и позицията на испанеца на специалния плакат по случай юбилея. 

На него са голяма част от легендарните пилоти на отбора, като в центъра и в голям вид са настоящите Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, най-долу също доста голям е образа на Михаел Шумахер. Ясно се виждат, Рубенс Барикело, Фелипе Маса, Жан Алези, Найджъл Менсъл, както и състезатели от по-далечното минало. 

Алонсо е най-горе на плаката, но с каска на главата, вдигнал победоносно ръце, само че лицето му изобщо не се вижда, което ясно показва отношението на Скудерията към него.