Партньорството между Себастиан Фетел и Шарл Льоклер във Ферари не е взривоопасно. Това твърди босът на отбора Матиа Биното. 

Той защити пилотите си за пореден път, въпреки че през последния сезон  определено се виждаше, че нещата между тях не вървят, за да се стигне до контакта между тях в Бразилия, който доведе до отпадането им. 

„Нашите пилоти са страхотен тандем и не мисля, че са експлозивна двойка. Те са бързи и амбициозни, но естествено случилото се в Бразилия не трябваше да става. Извън колите обаче, Себастиан и Шарл са в добри отношения. Те знаят, че ударът помежду им бе нещо неприемливо и обсъдиха ситуацията помежду си. Наясно са накъде искаме да вървим и че отборът винаги е на първо място“ заяви Биното пред „Ауто Мотор унд Шпорт“. 

„Те са отворени един към друг, споделят информация и не смятам, че е трудно да се ръководят. В Бразилия просто трябваше да бъдат по-внимателни  знаейки, че се състезават със съотборника си“ добави той. 

Въпреки думите на Биното ще бъде крайно интересно какво ще се случи през следващата година, след като Матиа вече обяви, че в началото кампанията Фетел и Льоклер ще започнат при равни условия.