От Ферари признаха официално, че са провели разговори с Люис Хамилтън относно преминаването му в отбора от 2021-а година. 

През последните седмици се заговори, че бриганецът се е срещнал с президента Джон Елкан, като самият 6-кратен световен шампион във Формула 1 не отрече това след победата си в Абу Даби. 

„Вече стана ясно, че Люис е разговарял с нашия президент и ние сме поласкани, че не само той, но и други пилоти искат да дойдат при нас. Всеки на стартовата решетка иска да бъде част от Ферари” заяви изпълнителният директор Луис Камилери. 

„Нашето споразумение с Шарл Льоклер е за няколко сезона, докато договорът на Себастиан Фетел изтича в края на 2020-а. На този етап обаче, е твърде рано да решаваме нещата за бъдещето. Ще преценим внимателно опциите си и ще вземем най-доброто решение за отбора” добави той. 

До момента Хамилтън е част от Мерцедес от 7 години, като спечели 5 от своите титли именно със Сребърните стрели. Контрактът му, който е на стойност 40 милиона паунда на сезон, изтича в края на следващата година.