Локомотив (Пловдив) победи Витоша (Бистрица) с 2:1 в мач от 13 кръг на Първа лига. Това е първи успех на „смърфовете“ за последните четири мача, като преди днешната среща бяха в серия от две поредни загуби. Витоша пък записа трето последователно поражение.

Срещата започна с възможности и за двата отбора, но по-чистото беше за гостите. В 15-ата минута Григор Долапчиев от границата на вратарското поле стреля в тялото на вратаря Луков. Четири минути по-късно Локомотив получи дузпа, след като Михаил Милчев събори Вилим Посинкович в наказателното поле. Димитър Илиев не сбърка при удара от бялата точка и откри резултата.

Последваха нови две възможности за Витоша (Бистрица) и отново „черно-белите“ стигнаха до гол. Ален Ожболт получи топката в наказателното поле, със завъртане се освободи от двама пазачи и технично прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Християн Василев.

Димитър Илиев опита по красив начин да вкара трети гол за домакините в началото на второто полувреме, но ударът му от воле от границата на наказателното поле мина встрани от вратата. До попадение стигнаха гостите от Бистрица.

В 72-ата минута Румен Гьонов проби отдясно и по земя пусна към точката на дузпата, където Григор Долапчиев с десния крак успя да прати топката във вратата. Четвърт час преди края Бирсент Карагерен получи шанс да възстанови аванса на тима си от два гола, след като проби през центъра на отбраната и преодоля вратаря Василев, но от малък ъгъл би в аут.

С този успех Локомотив (Пловдив) събра 20 точки и излезе на пето място в класирането, точно пред съгражданите си от Ботев. „Канарчетата“, които по-късно днес гостуват на Ботев (Враца) също имат 20 точки, но и мач по-малко. Витоша (Бистрица) е десети с 13 точки.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ВИТОША (БИСТРИЦА) 2:1
1:0 Илиев (19-д)
2:0 Ожболт (41)
2:1 Долапчиев (73)

Състави: 

ЛОКОМОТИВ: Луков, Петрович, Георгиев, Езе, Томашевич, Ангелов, Банович, Ожболт, Буна, Илиев, Посинкович

ВИТОША: Василев, Гьонов, Милчев, Купенов, Гочев, Лазаров, Котев, Христов, Кутев, Садула, Долапчиев