Верея победи Монтана с 3:0 в първия си мач в елита на обновения си клубен стадион "Трейс Арена".

Така след първия мач от шестия кръг на Първа професионална футболна лига старозагорци се изкачиха на третото място с 10 точки, а Монтана остана на дъното само с 1 точка след пета поредна загуба.

Домакините владееха инициативата преди почивката. Още в 11-ата минута Момчил Цветанов беше изведен в добра позиция от дясно от Педро Еуженио, напредна, навлезе в наказателното поле и насочи по тревата топката към далечния ъгъл, но нацели страничната греда.

Верея заслужено поведе в 32-ата минута. Илиян Йорданов беше намерен в чиста позиция зад гърба на защитата от Георги Андонов и от десетина метра преодоля Илиян Василев.

Шест минути по-късно Андонов изведе Амаду Сукуна в пеналта сам срещу вратаря, но се подхлъзна и не успя да преодолее Василев.

Минута по-късно Георги Ангелов повален в наказателното поле от Иван Михов и дебютантът в състава на старозагорци Георги Андонов стреля точно от бялата точка за 2:0.

Монтана започна много по-активно след почивката и на няколко пъти беше близо до попадение.

В 51-ата минута Христос Контохристос нахлу в ляво в пеналта и беше фаулиран от Момчил Цветанов, заради което главният рефер Стефан Апостолов отсъди дузпа. Петър Атанасов стреля по тревата от бялата точка, но вратарят на домакините Иван Караджов плонжира в дясно и успя да улови.

Четири минути по-късно Шоко от дясно подаде към непокрития в пеналта Андреас Васев, който от 8-9 метра стреля силно, но право в Караджов, който изби.

Постепенно тонусът в играта на гостите поспадна и Верея реши всичко с трето попадение в средата на втората част, след като Андонов се разписа отблизо на празна врата след отлична асистенция на Педро Еуженио от дясно.

 

Верея (Стара Загора) - Монтана - 3:0 

1:0 Илиян Йорданов 32
2:0 Георги Андонов 40-дузпа
3:0 Георги Андонов 67

Пропусната дузпа: Петър Атанасов (Монтана) 51

 

Верея: Иван Караджов, Педро Еуженио, Владимир Зафиров, Илия Мунин, Костадин Слаев, Георги Ангелов, Елиаш Да Силва, Амаду Сукуна (62-Александър Пащенко), Георги Андонов (81-Методи Костов), Илиян Йорданов, Момчил Цветанов (75-Илиас Хасани)

Монтана: Ивайло Василев, Шоко, Иван Михов, Христос Контохристос, Антон Полюткин, Фернандо Дос Сантос, Николай Чипев, Маркиньос (46-Стивън Петков), Георги Коруджиев, Андреас Васев (78-Сергей Георгиев), Атанас Илиев (46-Петър Атанасов)