Мениджърът на ПФЛ Атанас Караиванов разкри, че плановете на ПФЛ за Суперкупата са двубоят да се играе в началото на юли.
 
"Изпълкомът трябва да одобри промяната - няколко годините мачът за Суперкупата се играеше през август, а сега той ще бъде преди старта на новото първенство през юли следващата година.
 
Това ще е така, защото и шампионът, и носителят на купата ще играят в първия предварителен кръг на евротурнирите. Така че до 7 юли ще се изиграе мачът за Суперкупата. Все още не знаем къде ще е срещата, но ако в нея участват Левски или ЦСКА, тя най-вероятно ще е в София", заяви той.
 
Краиванов издаде и премиите, които ще вземат победителят и финалистът в турнира за Купата на България, а те са съответно 30 хиляди лева и 20 хиляди лева. 
 
"Искахме да се стигне до мечтан финал ЦСКА -Левски, но за жалост не стана. Дано няма проблеми с охраната на мачовете и организацията. Освен това и Славия ще домакинства на "Васил Левски", така че ПФЛ и БФС трябва да помислим върху доста неща, за да планираме добре програмата за първенството и купата.
 
Знаете, че първенството ще се поднови на 16 февруари, петък, а на 20 март приключва редовният сезон. През месец април ще стартират плейофите. Отборите ще бъдат натоварени. Дано да няма снегове и студове на 16 февруари, за да няма отложени срещи.
 
Очакваме голяма посещаемост на мачовете, както и доста работа за полицията. Приходите за отборите обаче ще бъдат добри.
 
Предизвикателството и за ПФЛ е голямо. Сега ще се докаже и дали системата на първенството работи добре, защото ще има 5 мача ЦСКА - Левски. Те или ще предизвикат много голям интерес, или ще омръзнат на хората и ще станат безразлични.
 
Трябва да привлечем хората, а не да ги отблъснем. Радващо е, че ръководствата на клубовете са амбициозни и целта им е трофеят. Победителят за купата ще получи 30 хиляди лева, а финалистът 20 хиляди лева.
 
Парите за целия турнир от телевизионни права са 400 хиляди лева, но пари ще получат тези, които са участвали в предавани мачове -те са общо 16", допълни Караиванов.