Етър Велико Търново ще играе в Първа професионална лига и през следващия сезон. Това стана факт след победата на "Болярите“ 2:1 като гост на Дунав и след общ резултат 4:1 от двата мача завършиха на 11-та позиция в крайното класиране. Дунав пък ще трябва да мине през баражите, за да запази елитния си статут. Русенци ще срещнат Царско село в пряк двубой.

Домакините трябваше да наваксват пасив от два гола и поведоха в резултата в 57-та минута след гол на Махамаду Ндиайе. Десет по-късно обаче Велко Батрович успокои гостите с гол от дузпа. В края Иван Стоянов вкара за 2:1 след ново статично положение - прекрасен удар от фаул.

Срещата започна равностойни и в началните минути и двата отбора имаха своите шансове. В 10-та след изпълнение на ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле на Етър, но нито един играч на домакините не успя да насочи топката във вратата. Малко след това крилото на гостите Батрович бе изведен на чиста позиция, но Луков спаси. Последва нов шанс за болярите. Пашов стреля с глава след центриране от ъглов удар, но не улучи вратата.

Контраатаките на Етър бяха много опасни и при една от тях в 28-та минута Даниел Младенов пусна хитър пас към Бадара, който обаче не успя да отправи удар. Домакините опитаха натиск до края на полувремето, но гол така и не падна.

Втората част започна много добре за Дунав и в 57-та минута „драконите“ вкараха. Ненов центрира добре от ъглов удар, а Ндиайе успя да надскочи защитниците на Етър, за да насочи топката в мрежата с глава – 1:0 за Дунав.

Русенци се нуждаеха от още гол, за да пратят срещата в продължения, но в 67-та минута ентусиазмът им бе спрян от Велко Батрович. Крилото на Етър си изработи дузпа и сам вкара с хладнокръвно изпълнение от бялата точка – 1:1.

В 75-та минута нападателят на Етър Самп Бадара бе изгонен с директен червен картон заради удар без топка срещу Милчев. Последният също участва в инцидента и получи втори жълт картон, за да напусне срещата преждевременно.

Резервата Иван Стоянов донесе победата на Етър с гол в добавеното време на срещата. Крилото вкара за 2:1 след прекрасен гол от пряк свободен удар.

Дунав – Етър 1:2

1:0 Махамаду Ндиайе 57‘

1:1 Велко Батрович 67‘-д

1:2 Иван Стоянов 90+2'

Дунав: Луков, Попадий (81 – Лемперов), Милчев, Патев, Васев, Станоев (64 – Жатоба), Димов (72 – Хюсеин), Ндиайе, Шопов, Ненов, Иса

Етър: Иванов, Атанасов, Скерлев, Василев, Пашов, Мане (87 – Петков), Пехливанов, Младенов, Батрович (80 – Стоянов), Руменов (70 – Колев), Бадара