Галерия

Над 17 хиляди лева бяха събрани в благотворителния футболен мач между "Берое" и български актьори. Двубоят се проведе в събота на стадиона в Стара Загора в подкрепа на Международен студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански". 

Той е посветен на Данаил - студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след катастрофа през 2016 г. Тази инициатива донесе приход от над 17 хиляди лева за провеждането на второто издание на фестивала през април 2019 г.

Участие в срещата взе и Димитър Бербатов, който игра за "Берое". В двубоя се включиха още и от треньорския щаб на отбора. В крайна сметка "Берое" спечели с 11:6.

"Изключително сме благодарни на всички, които ни помогнаха да организираме този мач. Специално искаме да изкажем признателността си към ПФК "Берое", които освен невероятни футболисти са и прекрасни хора, повярваха в нашата кауза и го направиха от сърце. Безкористното участие на Димитър Бербатов се превърна в истински празник за нас. А подкрепата от кмета на Стара Загора Живко Тодоров е незаменима. Сърдечно благодарим!", споделиха организаторите от фестивала, цитирани от "Дневник".