Ботев Пловдив победи с 2:1 Верея в Стара Загора, под диктовката на Тодор Неделев. Плеймейкърът на „канарчетата“ вкара от дузпа в 24-та минута, а малко след това асистира и за гола на Лъчезар Балтанов. През втората част Верея стигна до гол, като той бе записан на името на защитника на пловдивчани Димитър Пиргов. Ботев се изкачи до 6-то място в класирането с 14 точки, Верея на последното място с едва 3.

Ботев Пловдив започна добре срещата и опита да убие интригата още през първото полувреме. Густаво Афонсо пръв тества реакциите на Георги Георгиев, който обаче нямаше проблеми да улови. Така се стигна до 22-та минута, когато Антонио Вутов стреля, топката се отби в ръката на Денис Василев и Николай Йорданов посочи бялата точка. Тодор Неделев вкара хладнокръвно за 1:0 с петия си гол от началото на сезона.

В 33-та минута Ботев вкара и втори гол. Тодор Неделев центрира от ъглов удар, а Лъчезар Балтанов отблизо с глава направи 2:0. Това бе 30-ти гол от 130 мача за Балтанов с екипа на Ботев.

Втората част започна по-добре за „канарчетата“, но Балтанов и Стивън Петков не успяха да вкарат трети гол. Така се стигна до 56-та минута, когато Верея се върна в мача. Антон Огнянов проби по дясното крило и стреля по диагонала с левия крака. Димитър Пиргов се хвърли на шпагат, но успя да отклони топката в собствената си врата за 1:2.

Старозагорци се опитаха да стигнат и до втори гол, но Ботев не им позволи. „Канарчетата“ дори можеха да вкарат трети гол, но в 75-та минута Балтанов направи страхотен пропуск. Халфът беше изведен по прекрасен начин от Неделев, финтира защитник на домакините, но стреля над гредата.

Верея – Ботев 1:2

0:1 Тодор Неделев 24'-д

0:2 Лъчезар Балтанов 33'

1:2 Димитър Пиргов 56‘-автогол

Верея: Георги Георгиев, Здравко Илиев, Теофилос Курупис, Денис Василиев, Иво Иванов, Билел Малек, Майкъл Тевия, Сейдина Диара (75 - Маламов), Денислав Станчев, Антон Огнянов, Милан Вушорович;

Ботев: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Костадин Ничев, Йордан Минев, Серкан Юсеин (77 - Шопов), Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Антонио Вутов (87 - Добрев), Стивън Петков (61 - Диого)