Берое размаза градския си съперник Верея с 6:0 и продължава да мечтае за призовата тройка. Борислав Цонев наниза три гола за победата на тима на Александър Томаш, а Мартин Камбуров мушна още два гола в така нареченото дерби на Стара Загора. 

С този успех Берое продължава да е на 4-то място в класирането, като има актив от 30 точки, на 4 от третия Левски, който е и с мач по-малко. Верея е на дъното с едва 4 точки от 16 кръга. 

Берое беше очевидно по-добрият отбор на терена и реши всичко с два гола още през първото полувреме. В 15-та минута Камен Хаджиев изпрати дълъг пас към Вандерсон. Бразилецът се възползва от грешка на Теофилос Корупис и технично копна топката над излезналия вратар Богомил Цинцарски. 

Домакините имаха и още няколко добри положения през първата част, но при едно от тях Цинцарски спаси много красив прехвърлящ удар на Владимир Гаджев. Стражът на гостите нямаше какво да направи в 40-та минута, когато Борислав Цонев проби по лявото крило и от аутлинията върна към Мартин Камбуров. Нападателят с мощен удар под гредата направи 2:0. 

Много бързо след подновяването на играта Берое уби и малката интрига в двубоя. В 54-та минута Цонев пресече топката при опит на домакините да изнесат. Гаджев го изведе сам срещу Цинцарски и Цонев с техничен удар направи 3:0. 

Малко след това халфът се разписа и за втори път. Мешка проби по дясното крило и прати прострално центриране, а на метър от голлинията топката се отклони от тялото на Цонев и влезе в мрежата на Верея за четвърти път. 

Гостите създадоха нещо по-интересно едва след 4-тия гол. Здравко Илиев бе изведен сам срещу Перниш, но стражът на домакините скъси ъгъла и изби. А малко след това Дино Мартинович стреля по диагонала, но топката мина встрани от гредата. 

Така се стигна до 87-та минута, когато Боби Цонев вкара третия си гол в мача. Берое направи хубава атака, при която Леони намери Цонев на метри от вратата, а халфът с лекота направи 5:0. 

Това обаче не бе всичко - в добавеното време на срещата Цинцарски направи дузпа, след като фаулира Цонев в наказателното си поле. Мартин Камбуров превърна отсъдената дузпа в гол с 213-тия си гол във футболния ли елит. 

Берое - Верея 6:0 

1:0 Вандерсон 15’

2:0 Мартин Камбуров 40’

3:0 Борислав Цонев 54’

4:0 Борислав Цонев 61’

5:0 Борислав Цонев 87’

6:0 Мартин Камбуров 90+2’-д