Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски проведе работна среща с вицепрезидента на аржентинския гранд Бока Хуниорс Карлос Агуас. Двамата обсъдиха редица важни въпроси на митичния стадион Ла Бомбонера.

На срещата беше дискутирано провеждането на приятелски мач между "Звездите на Бока Хуниорс" и ветераните на Локомотив (Пд), който да се изиграе в близко бъдеще.

Бе отправена покана и към една от юношеските формации на Бока, която да се включи в следващото издание на международния турнир под егидата на Христо Бонев, провеждащ се всяко лято на високопланинската база в Говедарци.

Обсъждана бе и идеята за размяна на специалисти и състезатели от школата, които, в рамките на месец, да имат възможността да взаимстват практики и да натрупат безценен опит.

Христо Крушарски се запозна и с модела на финансиране на аржентинския гранд - 150 000 акционери инвестират чрез закупуване на членски карти, а част от тях си взимат и билет за всеки двубой.

След срещата двамата си размениха подаръци, а собственикът на Локомотив имаше възможността да посети и съблекалнята на Бока Хуниорс, където седна на мястото на именития нападател Карлос Тевес.