Дунав и Славия завършиха 0:0 в мач от 9-тия кръг на елитното ни футболно първенство. Домакините повече трябва да съжаляват за равенството, след като пропуснаха няколко изгодни ситуации. В края на първото полувреме пък русенци имаха претенции за неотсъдена от Волен Чинков дузпа. В последните секунди пък Славчо Шоколаров нацели гредата с мощен удар, с който пък можеше да донесе трите точки за Славия. 

В крайна сметка двата отбора разделиха точките и остават в златната среда на класирането. Славия е на 8-ма позиция с 10 точки, с 1 повече от 10-тия Дунав. 

Двубоят започна с новината, че президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов ще напусне клуба в най-скоро време. Симеонов заяви в ефира на “Диема”, че след като плати заплатите на хората в клуб, ще се отдаде на професията си. „Дойде моментът, в който аз реших да приключа с футбола. За 10 години не можах да направя това, което винаги съм мечтал – една стабилна структура със сериозна фенска маса, която да предизвиква някакъв интерес”, заяви д-р Симеонов. 

Дунав започна много силно мача и въпреки лошите новини опита да нарани противника си още до почивката. Активният по крилото Стефан Христов пропусна възможността при два от пробивите си в наказателното поле да нанесе опасен удар, а шут на Ивайло Лазаров от фаул не затрудни Георги Георгиев. 

При една от малките атаки на славистите пък Цветелин Чунчуков и Галин Иванов не успяха да се възползват от грешка в защитата на домакините. Така се стигна до 37-та минута, когато Дунав бе буквално на сантиметри от гола. След центриране от ъглов удар капитанът Мартин Ковачев засече топката към близкия ъгъл, а Георгиев показа блестящ рефлекс и спаси. Повторенията показаха, че топката може и да е минала с малко голлинията, но не и с цялата си площ. 

Секунди преди края на полувремето домакините поискаха и дузпа. Ахмедов шутира от границата на наказателното поле, а Георгиев изби. Последва сблъсък между Виячки и Стефан Христов, след който нападателят на Дунав падна на тревата. Въпреки виковете от публиката “Мафия, Мафия” реферът Волен Чинков прецени, че няма ситуация за наказателен удар.  

Славия опита да промени събитията след почивката и в 57-та минута Цветелин Чунчуков пропусна най-чистото положение за тима си. При една контраатака нападателят бе останал пред опразнената врата, но Мартин Костадинов успя да възстанови позицията си и да не позволи на топката да влезе в мрежата. 

Дунав отговори с опасни удари на Стефан Христов и Ивайло Лазаров, a в 77-та минута Диян Димов бе оставен непокрит на десетина метра от вратата, но стреля над нея. 

В края домакините имаха и късмет. Славчо Шоколаров разтресе гредата след удар от около 25 метра. При добавката след това пък Емил Стоев не успя да улучи опразнената врата и стреля покрай нея. 

Дунав - Славия 0:0 

Дунав: Макенджиев, Ковачев, Милчев, Николов, Колев, Костадинов, Лазаров (65 - Аясс), Щерев (69 - Селеменев), Димов, Христов (90 - Исаевски), Ахмедов

Славия: Георгиев, Патев, Виячки, Попадийн, Хуманес - Ф. Кръстев (59 - Тасевски), Шоколоров, Стоев, Иванов, Узунов, Чунчуков (84 - К. Кръстев)