Румен Руменов преминава в Арда от Етър. Той е на 26 години и играе на поста вътрешен полузащитник. Преди да дойде в Арда е играл за Шумен, Литекс, ЦСКА, Нефтохимик и Етър. Руменов има и мачове за националния отбор до 19 г. Той застана пред камерата на ARDA TV, за да разкаже какви са впечатленията му от новия отбор.

Румене, здравей, ти вече отбеляза първото си попадение с екипа на Арда, макар и в неофициална среща. Как се чувстваш в отбора, как те приеха момчетата?
– Чувствам се отлично тук, всичко е много добре. Също така и колективът е добър, момчетата са страхотни. Познавам се с част от тях, с други сме играли един срещу друг. Виждам, че се работи много професионално в Арда и всичко е на високо ниво. Тренировките са много интензивни, но това е нормално за такъв период на подготовка.
 
Има ли умора в теб след близо 10 дни в Турция и още толкова в Момчилград, макар че ти там наблягаше на фитнес?
– Умората започва да се натрупва с всеки изминал ден, но както ви казах, това е нормално, тренировките са много интензивни с топка. Виждам, че треньорът иска да практикуваме такъв футбол, с много преса, което е много добре за всеки един футболист и той изпитва удоволствие от това.
 
Това си пролича на мача с Динамо Тбилиси, когато пресирахте грузинските футболисти и ги надиграхте.
– Да, така беше. Всички момчета пресираха много добре и смятам, че сме доста подготвени. Надявам се в първенството да влезнем по най-добрия начин. На АРДА мястото е в топ 6 и ще направим всичко възможно това да се случи.
 
Как се стигна до твоето идване в АРДА, ти беше футболист на Етър?
– Да, аз бях в Етър. Г-н Петър Пешев ме потърси, също така и треньорът Стамен Белчев ме потърси. После се разбрахме за условията и смятам, че избрах правилното място за мен, защото виждам, че всичко тук се работи по много професионален начин. Бил съм в други два добри отбора от България и мисля, че се работи наравно като при тях.

Предимство ли е, че Стамен Белчев е работил с теб на други две места и знае какво можеш, а и ти знаеш какви са неговите изисквания?
– Да, според мен това е предимство, защото аз знам той какъв футбол иска да практикуваме. Виждам едни много добри футболисти в този отбор, навсякъде има страхотна конкуренция и това е само един плюс за всеки футболист, който иска да се развива, защото само така може да има успехи.
 
С кой от футболистите си най-близък?
– С Александър Георгиев, защото сме играли преди заедно, но аз съм контактен човек и бързо се сприятелих с другите момчета.
 
Има ли сили Арда да остане в първата шестица, където да се бори с т.нар. грандове?
– Абсолютно, аз мисля, че имаме качествата и потенциала. Имаме много опитни играчи, както и доста добри млади футболисти. На Арда мястото е в топ 6 и заслужава да е там.
 
Къде ти е най-удобно да играеш, понеже ти можеш и в средата, и в ляво, а също и зад нападателя?
– И зад нападателя и пред защитата, няма значение за мен, и в средата също ми е удобно. Където ме пуснат, там ще играя.
 
Какво знаеше за Арда преди и какво те накара да избереш този проект?
– Виждах Арда колко бързо се развива, виждах какъв футбол практикуват момчетата. Всеки говори, че Арда е страхотен проект, в България се говори само хубаво за този отбор. Радвам се, че съм част от този проект.
 
Разкажи нещо повече за теб, кой те запали по футбола, имаше ли други неща, с които да се занимаваш?
– Не, нямаше как да се занимавам с други неща. Баща ми беше футболист. Той играеше във Видима Раковски и Черно море. Навсякъде ме е водил с него и аз от 3-4 годишен съм ритал. Не съм си мислел, че мога да тренирам друго. От седем годишен започнах да тренирам, първоначално с моя набор, после играех и при по-големите. Но като цяло само с футбол съм се занимавал.
 
Допитваш ли се до него след мач, какво хубаво и какво лошо си направил?
– Той винаги ме критикува. Винаги ми казва лошите неща, но това е за добро. Той винаги иска от мен най-доброто и все намира да ми каже къде съм сгрешил.
 
Какво обичаш да правиш през свободното време?
– Обичам да ходя за риба, още от малък съм запален по риболова. Също така обичам да играя тенис на корт, но гледам, когато имам тренировки да не се преуморявам.
 
Коя е най-голямата риба, която си хванал….само внимавай, че рибарите много обичате да лъжете.
– Без да преувеличавам най-голямата е 17 килограма и половина шаран.
 
Стамен Белчев също е запален риболовец, знаеш ли?
– Да, чувал съм. Това за мен е страхотно хоби.
 
Какво би пожелал на феновете на Арда, които подкрепят отбора всеки мач, макар и в Пловдив, но такива са към момента обстоятелствата, чака се осветлението на стадиона.
– Абсолютно искам да кажа на феновете на Арда да не спират да подкрепят отбора, винаги да са до нас, независимо дали губим или печелим, защото няма как само да побеждаваш. Ние ще дадем всичко от нас за да ги радваме с победи.