Славия тресна с 1:0 Арда в Пловдив и записа важна победа в битката за място в топ 6. Единственото попадение в мача заби Галин Иванов от дузпа в 37-ата минута.

С този успех "белите" си върнаха на новаците за загубата от през есента на 2019 година. Славия събра вече в актива си 33 точки и е на пето място, докато Арда е с 28 пункта и е на девета позиция.

Арда започна атакуващо мача и още в началото можеше да вкара, но Спас Делев пропусна. Отговорът на Славия бе далечен удар на Филип Кръстев мина до гредата. След първоначалните вълнуващи минути на терена се пренесе скуката, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови възможности.

В 18-ата минута Конър Рандъл се освободи от защитата на Славия и стреля от движение, но Георгиев спаси. Последва и положение пред Румен Руменов. Това бяха силните моменти на новаците, но те пропуснаха шансовете си. Така се стигна до 35-ата минута, когато Конър Рандъл събори Галин Иванов в наказателното поле и се стигна до дузпа.

Зад топката застана именно Иванови  вкара за 0:1. Малко преди почивката Славия можеше да забие и второ попадение, но Кирилов не успя да преодолее Иван Караджов.

Второто полувреме започна с натиск на Арда, но новаците така и не успяваха да сътворят нещо опасно в предни позиции. В 59-ата минута играчите на Белчев скочиха за дузпа, но такава не им бе отсъдена. До края на мача новаците натиснаха и потърсиха изравняването, но нямаха шанс за гол и Славия се поздрави с победата.

Арда - Славия 0:1

Голмайстор: 

Галин Иванов (37-дузпа)

Арда: 1. Караджов, 5. Гаич, 24. Хасани, 6. Рандъл, 25. Леони, 19. Руменов, 8. Ховсепян, 98. Ковачев, 7. Делев, 45. Сам, 27. Мартинов

Славия: 13. Георгиев, 55. Христов, 23. Виячки, 38. Гамаков, 83. Попадийн, 10. Карабельов, 71. Стоев, 33. Иванов, 20. Кръстев, 11. Кирилов, 9. Чунчуков