В Астън Вила не са се отказали от идеята да задържат голмайстора си Кристиан Бентеке и за целта ще му предложат нов договор. 

Настоящият контракт на нападателя е за още 2 години, но наскоро мениджърът Тим Шърууд разкри, че в него има клауза, която му позволява да напусне срещу 40 милиона евро и предвид положението в клуба той едва ли ще остане. 

Въпреки това от отбора се надяват, че ще успеят да убедят Бентеке да преподпише, както го направиха през 2013-а, като по този начин ликвидираха интереса от страна на Тотнъм към него. 

„Има много спекулации и аз не бих искал да ги подсилвам или да разкривам нашата трансферна стратегия. Ние обаче със сигурност ще предложим нов договор на Кристиан през лятото“ заяви изпълнителният директор на отбора Том Фокс. 

„Дали ако той поиска да напусне ние ще стоим на пътя му? Трудно е да се коментира подобна ситуация. Всеки играч има собствени амбиции и отношенията му с клуба са различни. Все пак вижте какво се случи с Фабиан Делф. Никой не очакваше са подпише нов договор с нас, а той го направи. Всичко опира до конкретния футболист“ добави той.