Английският Уотфорд уволне мениджъра Марко Силва след серията лоши резултати, които смъкнаха отбора в класирането. 

Стършелите бяха на невероятното 4-о място през октомври, но след това спечелиха само един от следващите си 11 двубоя и в момента макар и на 10-о място, са само на 4 точки от зоната на изпадащите. 

40-годишният португалец се справи отлично начело на Хъл миналия сезон и бе искан и от Евертън преди Карамелите да се насочат съм Сам Алърдайс. Смята се, че самият наставник е искал да премине при Карамелите  и това е влошило отношенията му с шефовете. 

„Това бе трудно решение, което не бе взето лесно. Клубът вярва, че назначаването на Силва бе правилно и ако не бе опита на наш конкурент да го привлече, ние щяхме да продължим под неговото ръководство. Случилото се обаче, оказа влияние върху резултатите и така дългосрочното му бъдеще в клуба бе компрометирано” се казва в официалното съобщение на Уотфорд. 

Според „Скай Спортс” вече е ясен наследникът на Силва, след като Стършелите са се разбрали с бившия наставник на Рубин и Малага Хави Грасиа, който ще подпише за 2 години. Утре той ще се срещне с отбора и след това ще започне работа, като ще дебютира срещу Стоук.