Англия постигна престижна победа над Холандия в контрола, след като спечели с 1:0 на „Амстердам Арена”. Това бе първи успех на тима в Амстердам от 1969-а година, който спря серията от 7 поредни мача без успех над Лалетата. 
 
Гарет Саутгейт направи някои експерименти, пусна млад състав, който обаче не го разочарован и Джеси Лингард донесе победата на англичаните през второто полувреме. 
 
Като цяло гостите играха по-силно и заслужаваха да победят, като техният наставник опита и някои различни неща по отношение на стратегията и подредбата, които сигурно са го зарадвали. 

Саутгейт започна с интересна формация от трима в защита, като в предни позиции стартираха младоците Стърлинг, Лингард и Рашфорд. Окслейд-Чембърлейн пък действаше като вътрешен халф.  

 
Първият удар бе на Стърлинг в 7-ата минута, но Зут се справи комфортно. Последва обаче смяна, след като Джо Гомес трябваше да напусне и бе заменен от Хари Магуайър. 
 
Мачът се развиваше равностойно без да има сериозни положения пред двете врати. Все пак англичаните изглеждаха по-опасни и в 17-ата минута пак Стърлинг бе замесен, като този път намери Лингард, чийто опит бе доста неточен, макар и след лек рикошет. 
 
Холандците стигнаха до удар малко след това на Де Лит, който бе точен, но Пикфорд не бе затруднен. Двубоят се поотвори и Магуайър стреля с глава след корнер, но Зут отрази. В 33-ата минута Хендерсън отклони свободен удар на Трипиър, малко покрай вратата. 
 
Гостите продължиха да играят добре и Стърлинг едва не бе изнеден на чиста позиция, но Зут се справи. В самия край на полувремето Депай накара Пикфорд да спасява и паузата дойде при 0:0. 
 
След нея мачът бе доста по-интересен, като и темпото се вдигна. В 50-ата минута холандците вкараха при едно разбъркване, но попадението не бе зачетено, тъй като съдията прецени, че топката е излязла от игра. 
 
След това Рашфорд изпревари Зут при едно подаване и сякаш бе подсечен от Де Лит, но реферът не отсъди дузпа, макар и да имаше основания. Добрата игра на Англия обаче все пак бе възнаградена. 
 
В 59-ата минута Пикфорд подаде на Чембърлейн, който бързо пренесе в средата на терена, а оттам към Дани Роуз вляво. Той намери Лингард, който оставен непокрит на около 20 метра от вратата, стреля отлично и отбеляза много хубав гол, първи за него за Англия. 
 
Холандците веднага реагираха, но Пикфорд спря Дост, а след това Уокър блокира шут на Промес. После пък стражът се справи и с опит на Депай. Лалетата определено заиграха по-добре, но личеше и че им липсва класа и в крайна сметка победата остана за островитяните.   
 
Холандия – Англия 0:1
 
0:1 Лингард 59
 
Холандия: Зут, Де Лит, Де Врай (89 Вигхорст), Ван Дайк, Хатебур, Вайналдум, Строотман (90 Ван де Бек), Ван Аанхолт, Промес (66 Бабел), Мемфис, Дост (66 Прьопер)
Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Гомес (10 Магуайър), Трипиър, Хендър, Окслейд-Чембърлейн, Роуз (71 Йънг), Стърлинг (68 Али), Лингард (68 Уелбек), Рашфорд (68 Варди)