Защитникът Кайл Уокър призна, че националният отбор на Англия ще трябва да се надява на чудо, за да спечели световното първенство по футбол в Русия през лятото. Според бранителя на Манчестър Сити голямата слабост на англичаните е в липсата на мачове в елиминационната фаза на турнирите.

"Надявам се, че ще успеем да стигнем максимално далеч, но трябва да бъде реалисти на първо място. За да спечелим световната купа, ще се нуждаем от чудо. Все пак ние имаме нужните играчи, за да го направим, защото всички от нас играят в може би най-доброто първенство в света", каза Уокър.

"Дали обаче имаме нужния опит, за да направим пробив? Не, нямаме го. Не и през последните години. В Русия ще има много добри отбори, а нашите постижения на големи първенства не са фантастични. Когато сме в националния отбор, си говорим за тези неща и знаем, че Англия не е печелила елиминационен мач от страшно много години, така че стъпка за нас в правилната посока ще бъде да спечелим дори и един мач от елиминациите", призна още бранителят.

Англия ще бъде в група с отборите на Тунис, Белгия и Панама на шампионата на планетата.