Уейн Руни ще изиграе последния си мач във Висшата лига този уикенд, тъй като според последните информации преминаването му в Ди Си Юнайтед вече е принципно договорено. 

Твърди се, че американците ще платят на Евертън 12 милиона паунда, след като са провели разговори с агента на нападателя Пол Стретфорд още миналата година, преди той да се завърне при Карамелите. 

В последните седмици обаче, преговорите са станали по-интензивни, като Стретфорд е летял няколко пъти до Щатите, за да разговаря с изпълнителния директор на клуба от МЛС Джейсън Ливайн. 

Договорът, който още не е подписан, ще бъде до 2020-а година, а в Ди Си Юнайтед искат да направят футболиста знаковата си покупка преди да се преместят на новия си стадион "Ауди Фийлд" в средата на юли. 

Очаква се с увеличаване на приходите, клубът да може да плаща голямата заплата на играча, а и да инвестира в селекция в стремежа да се върне на върха. Юнайтед има 4 титли на САЩ, постигнати през 1996, 1997, 1999 и 2004, но през последните 10 години 6 пъти не успя да се класира за плейофите.