Дейвид Мойс няма да бъде повече мениджър на Уест Хям, след като напусна поста си днес. Неговият краткосрочен договор изтече и няма да бъде подновен. 

Шотландецът намекна за това още преди последния мач от сезона, но интересното бе, че вчера големите босове на лондончани изразиха надежда, че той ще остане. Явно обаче решението е било взето. 

"Искам да изкажа искрените си благодарности към Дейвид Мойс и неговия екип за това, че постигнаха целта и задържаха Уест Хям във Висшата лига. За нас бе удоволствие да работим с него. Нашата цел сега е да назначим мениджър от голям калибър, с който да поведем клуба към бъдещето" заяви съпрезидентът Дейвид Съливан. 

Твърди се, че сред целите на Уест Хям е Рафа Бенитес, който върши отлична работа в Нюкасъл, както и бившия наставник на Манчестър Сити Мануел Пелегрини. Иначе Мойс пристигна през ноември миналата година и стабилизира лондончани, които завършиха 13-и в класирането.

Той е вторият мениджър за деня, който се разделя с клуб от Висшата лига, след като Сам Алърдайс бе освободен от Евертън.