В Нюкасъл са уверени, че мениджърът Рафа Бенитес ще остане, въпреки слуховете, че към него има сериозен интерес и това може да го накара да напусне, твърдят английските медии. 

Испанецът е цел на Уест Хям, след като преди 3 години отново бе искан от Чуковете. Той има още година от договора си със Свраките, в който освен това е записана е висока освобождаваща клауза от 6 милиона паунда. 

Проблемите между Рафа и собственика Майк Ашли относно амбициите на клуба и трансферната политика са известни, което може да накара наставника да използва възможността и да си тръгне от "Сейнт Джеймсис Парк". 

Чуковете от своя страна се целят високо и са готови не само да платят неустойката по контракта му, но и да му дадат солидна сума за трансфери, макар че едва ли ще отпуснат 100 милиона паунда за играчи, които според слуховете би поискал Рафа. 

Оснен това заплатата, която се говори, че специалистът ще поиска от лондончани, ще бъде около 7-8 милиона лири, което не е ясно как ще бъде прието от шефовете на Уест Хям.