Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино е получил сериозно увеличение на заплатата си, след като вчера подписа нов договор с клуба до 2023-а година. Според "Дейли Мейл” възнаграждението на наставника вече е около 8,5 милиона паунда. 

Вчера аржентинецът удължи предишния си контракт с 2 години и по този начин успокои феновете на тима, че е отдаден на клуба и няма намерение да напуска, след като бе спряган за Челси и Реал Мадрид преди това. 

„Заедно с президента споделяме еднаква философия за успеха и ще продължим да отстояваме принципите си, за да постигнем това, което искаме в дългосрочен план. Това е специален клуб и за мен е чест, че съм негов мениджър в толкова важен етап от историята му” заяви Почетино. 

Той изведе Тотнъм до три поредни завършвания в Топ 3, а под негово ръководство лондончани спечелиха 121 мача от 218, което е над 50% успеваемост. 

Според английските медии наставникът ще поиска поне 100 милиона паунда за подсилването на състава, който ще се премести на нов стадион от следващия сезон. В плановете му влизат Уилфред Заха от Кристъл Палас, Райън Сесеньон от Фулъм и Антони Марсиал от Манчестър Юнайтед.