Уест Хям продължава с трансферите, като след защитниците Иса Диоп и Райън Фредерикс, сега привлече и вратаря Лукаш Фабиански от изпадналия Суонси. 

Счита се, че лондончани ще платят 7 милиона паунда на Лебедите за поляка, който остана на пейката при загубата от Сенегал на световното първенство вчера. 

Фабиански ще замени при Чуковете Джо Харт, който ще се завърне в родния си Манчестър Сити след неособено убедителен сезон в столицата. 

„Уест Хям е голям клуб и съм много щастлив, че ще бъда част от него. Ще направя всичко по силите си да помогна на отбора да постигне възможно най-добрите резултати и нямам търпение да започне този нов етап от кариерата ми” заяви Фабиански, който бе избран за най-добър играч на уелсците за сезона. 

Полякът има 499 спасявания за последните 4 сезона, като пропусна едва 3 мача от Висшата лига за този период. Преди това той бе част от Арсенал. 

„Лукаш е опитен и утвърден вратар в английския елит, който притежава отлични качества и се вписва по идеален начи в съвременните разбирания за модерен вратар. Ние му желаем успешно представяне в Русия и ще го очакваме с нетърпение при нас по-късно през лятото” заяви футболният директор на клуба Марио Хусилос.