Както се очакваше Стив Брус бе назначен официално за главен треньор на Нюкасъл с договор за 3 години. Собственикът Майк Ашли плати 4 милиона паунда неустойка на Шефилд Уензди, за да го привлече. 

Заедно с 58-годишния специалист, който освен това е фен на клуба и роден в Тайнсайд, ще работят дългогодишните му помощници Стив Агню и Стивън Клемънс. 

„Щастлив и много горд съм от това, че получавам възможност да бъда главен треньор на Нюкасъл Юнайтед. Това е клубът, който подкрепям от дете, също така клубът на баща ми, така че случващото се е много специален момент за мен и семейството ми“ заяви Брус. 

„Очаква ни сериозно предизвикателство, но аз и екипът ми сме готови за него. Ще запретнем ръкави и ще дадем всичко от себе си, за да могат феновете да се гордеят с отбора“ добави той. 

„Стив е треньор с много голям опит, знае какво означава този клуб за неговите привърженици и целия регион и ще работи усърдно с момчетата, имайки пълната ни подкрепа“ изтъкна изпълнителният директор Лий Кеърни. 

Брус и екипът му вече пристигнаха в Китай, където днес Нюкасъл играе днес срещу Уулвърхемптън мач от турнира за Купата на Висшата лига в Азия. Те ще водят тима в събота във втория двубой от надпреварата срещу Ман Сити или Уест Хям.