Четири грешки на системата ВАР отчетоха във Висшата лига на Англия след срещата на клубните акционери днес, на която присъства и шефът на съдиите Майк Райли. 

Сред тях са изравнителния гол на Фабиан Шер от Нюкасъл срещу Лестър, след като преди попадението имаше игра с ръка, настъпването на Юри Тилеманс от Лестър срещу Калъм Уилсън от Борнемут, както и това Манчестър Сити да не получи дузпа за нарушение срещу Давид Силва в мача  с Черешките и още един пропуснат наказателен удар за Уест Хям срещу Норич. 

„Ние продължаваме да се учим и смятам, че непрекъснато се подобряваме. По време на четирите кръга до момента имаше някои много добри примери за наша намеса. В 6 случая съдиите промениха първоначалните си отсъждания, но в 4 ВАР не се намеси, като това се дължи на преценката и процеса на използването му“ заяви Майк Райли. 

„Причината за тези неточности са комбинация от фактори. Това е един нов проект, с който продължаваме да свикваме. Опитваме се да не нарушаваме хода на мача, но в тези ситуации е ясно, че сме допуснали грешки. Хубавото е, че съдиите като цяло знаят какво да правят по отношение на ВАР, но и са фокусирани върху това да взимат правилни решения в реално време“ добави той.