Джейми Варди вкара нови два гола, а Лестър продължи победния си ход на терена на Астън Вила след 4:1. 

Това бе 8-а поредна побеза Лисиците, които остават на 6 точки от Ливърпул с 38, но вече са на цели 6 от третия Манчестър Сити. 

Варди пък увеличи серията си с попадение на 8 поредни мача във Висшата лига, като в тези двубои има 11 гола и общо 16 за сезона в първенството. 

Ел Гази стреля в гредата за домакините в първите минути, макар и да трябваше да отбележи, преди в 21-ата Варди да вкара дежурния си гол. Нападателят бе изведен от Келечи Ихеаначо, справи се с вратаря Тим Хийтън, след което преодоля и Конса, за да вкара на празна врата. 

Самочувствието личеше в играта на Лестър и в 41-ата минута гостите отново вкараха. Този път хубава атака отляво завърши с подаване на Мадисън пред вратата, където Ихеаначо засече в близкия ъгъл. 

Все пак в добавеното време на първата част бирмингамци върнаха едно попадение чрез Джак Грийлиш, който стреля точно в далечния ъгъл. 

Скоро след почивката Джони Еванс реализира с глава след  корнер, за да успокои хората на Брендън Роджърс, след което Варди оформи крайния резултат, отново изведен зад защитата.