Лестър срази Уест Хям с 4:1 в 24-ия кръг на Висшата лига и се върна на победния път, но загуби голмайстора си Джейми Варди, който се контузи. 

Нападателят бе заменен в края на първото полувреме, най-вероятно с разтежение в задната част на бедрото, като в клуба ще стискат палци травмата да не е сериозна. 

Преди това Лисиците останаха и без Нампалис Менди, който също се контузи, но пък вече бяха повели, след като в 24-ата минута Харви Барнс вкара след пас на Рикардо Перейра. 

Домакините доминираха и в добавеното време на първата част Перейра удвои преднината, след поредната добра атака, като този път асистенцията бе на Барнс. 

Малко след началото на второто полувреме интригата се върна, след като Марк Нобъл реализира дузпа за Уест Хям, макар и нарушението на Ндиди да бе доста спорно. 

Последваха по-нервни минути за домакините, преди в края Айосе Перес да реализира на два пъти и да оформи крайното 4:1. Той първо отбеляза от дузпа в 81-ата минута след нарушение срещу Ихеаначо, а в 88-ата намери далечния ъгъл с удар през краката на Огбона. 

Така Лестър има 48 точки и е твърдо в Топ 4, на цели 8 пред четвъртия Челси. Уест Хям пък остава с 23 и определено не може да бъде спокоен, тъй като е извън опасната зона само по голова разлика.