Софиан Буфал донесе преиграване на Саутхемптън срещу Тотнъм в ФА Къп, след като вкара късен гол за равенството 1:1 на южния бряг в 4-ия кръг на надпреварата. 

Хюн Мин Сон даде аванс на Шпорите в 58-ата минута с диагонален изстрел, но в 87-ата Буфал, който влезе от пейката, реализира с мощен удар под гредата и така вгорчи настроението на Жозе Моуриньо, който утре става на 57 години. 

В друг мач Уест Бромич изхвърли елитния Уест Хям след 1:0 на „Лондон Стейдиъм”. Бившият треньор на Чуковете Славен Билич, който сега води Дроздовете, се наслади на отличен резултат, след попадение на Конър Таунзънд още в 9-ата минута. Албион игра с човек по-малко 18 минути, но и това не помогна на лондончани. 

Келечи Ихеаначо пък прати Лестър напред в турнира, след  като реализира още в 4-ата минуа отблизо във вратата на Брентфорд. Така мениджърът Брендън Роджърс увеличи серията си без загуба в различните британски турнири на 32 срещи. 

Изненада имаше на североизток, където Нюкасъл не успя да победи третодивизионният Оксфорд и след 0:0 също предстои преиграване. 

Ето и останалите резултати от деня: Бърнли – Норич 1:2, Ковънтри – Бирмингам 0:0, Милуол – Шефилд Юнайтед 0:2, Портсмут – Барнзли 4:2. Рединг – Кардиф 1:1.