През уикенда видяхме прилагането на ВАР, което се превръща във фарс. Това обяви бившият съдия от Висшата лига Марк Клатънбърг. 

„Видяхме как технологията бе използвана при изгонването на Пиер-Емерик Обамеянг срещу Кристъл Палас, но за подобно провинение срещу Деле Али, Рахийм Стърлинг не получи червен картон”. 

„Дани Ингс не получи чиста дузпа срещу Ливърпул, след което бе решено, което бе правилно, че Агуеро е спънат от Серж Орие. Просто липсва постоянство, което не е правилно”. 

„Кевин Френд, който ръководи Ливърпул – Саутхемптън в събота, бе ВАР на Тотнъм - Ман Сити. Изненадах се, че той не каза на Майк Дийн да отиде на монитора си и да погледне действието на Стърлинг срещу Али отново, защото това бе за червен картон. Обамеянг бе изгонен за подобно нещо”. 

„Стърлинг атакува с бутоните съперника над глезена и това бе опасно за здравето. След дузпата Сити трябваше да получи още една, защото между Лорис и Стърлинг имаше контакт. ВАР обаче не отсъди такава, а това непостоянство наранява първенството” заяви Клатънбърг.