Финландският нападател Йоел Похянпало (22 години, на снимката) влезе от резервната скамейка и записа хеттрик при успеха на Байер Леверкузен с 3:1 над Хамбургер ШФ във 2-ия кръг на Бундеслигата.

Хамбург поведе с 1:0 чрез Боби Ууд в Леверкузен, но Похянпало се разписа в 80-ата минута с глава, след като 8 минути по-рано се беше появил на терена. 21-годишният скандинавец, който дойде от Фортуна Дюселдорф добави нови два гола в 90-ата и в 92-ата минута, оформяйки хеттрика си.

Фрайбург пък се върнаха в мача след пасив от един гол и нанесе поражение на Борусия Мьонхенгладбах с 3:1 преди гостуването на "жребците" на Манчестър Сити в Шампионската лига. За южняците това е клубен рекорд - седма поредна домакинска победа.

Торган Азар откри резултата с техничен удар до гредата в 35-ата минута, но след почивката се разписаха 22-годишният Максимилиан Филип в 54-ата минута, както и в 85-ата и Нилс Петерсен в 88-ата от дузпа.

Късна победа постигна Дармщадт над Айнтрахт Франкфурт с 1:0, а Волфсбург и Кьолн се разделиха при нулево равенство. 

В Инголщадт гостуващият Херта спечели с 2:0 и за първи път в историята си почна с два успеха. Ведад Ибишевич откри резултата в 80-ата минута, вкарвайки с левия крак след подаване на японеца Генки Харагучи. 4 минути преди края Юлиан Шийбер вкара второто попадение за Херта, засичайки с глава центриране на същия японски футболист.