Предстоящият сезон ще бъде най-вероятно последен за Клаудио Писаро в професионалната му кариера, след като се присъедини през уикенда към Вердер Бремен за четвърти път.

"Невероятно съм щастлив, че отново съм тук. И се надявам, че ще ни очаква една страхотна година. Смятам, че това ще бъде последната ми професионална година", заяви Писаро на пресконферениця.

39-годишният перуанец е голмайстор номер 1 в Бундеслигата сред легионерите със 192 гола. Преди това е играл за Бременските музиканти в периода 1999-2001 година, под наем през 2008-2012 и през 2015-2017. Той има спечелени шест титли на Германия, като и шест купи на страната по време на успешната си кариера. През 2013-а година стана победител в Шампионската лига с отбора на Байерн.

"Наистина съм радостен, че имам тази възможност. И съм двойно по-щастлив, че мога да приключа с футбола във Вердер - клубът, с който имах толкова страхотни моменти. Посрещането от феновете вчера беше невероятно", допълни перуанската легенда.

Разбира се, моята основна роля е да играя. Да играя в първия отбор и да бележа голове. Искам да помогна на младите момчета, които ще трупат мачове в елита на Германия, допълни Писаро.