Холандия допълни финалната четворка в дивизия А на Лигата на Нациите, след като стигна до 2:2 при гостуването на Германия и така спечели своята група. 

Хората на Роналд Куман приключват със 7 точки, колкото и Франция, но продължават напред заради по-добрата си голова разлика. 

Германците играха силно, но останаха без победа в групата и само с 2 точки отпаднаха в долната дивизия. Холандците пък се присъединиха към другите финалисти Англия, Португалия и Швейцария. 

В Гелзенкирхен нищо не предвещаваше драматичната развръзка, след като домакините още от началото натиснаха и ясно показаха, че искат да завършат разочароващата година за тях с победа. 

Още в 9-ата минута Тимо Вернер откри резултата с великолерен удар от около 25 метра и за пореден път показа, че в началото на мачовете при Куман Оранжевите не се справят на ниво, тъй като това бе 5-ият гол допуснат в първите 15 минути от тях. 

Малко след това нещата за домакините станаха още по-добри. В 19-ата Лерой Сане се възползва от подаване на Тони Кроос, стреля и след лек рикошет преодоля Силесен за втори пъти. 2:0 и Лалетата изглеждаха съсипани. 

До почивката доминацията на германците продължи, но те не стигнаха до нов гол. Втората част започна с нов удар, с който Силесен се справи. Куман направи смени, но гостите трудно създаваха ситуации. 

Времето минаваше и не се виждаше как холандците ще постигнат нещо. В 78-ата минута Депай надбяга Зюле и Хумелс, след което стреля в близкия ъгъл, но Нойер спаси с крак. 

Пет минути преди края обаче, подобрението на гостите даде резултат. Куинси Промес върна надеждите с хубаво изпълнение, а малко след това Тило Керер пропусна да вкара за Германия, тъй като бе неточен. 

В 90-ата минута феновете на гостите изригнаха! Центриране на Вилхена бе отклонено на пътя на останалия в атака Върджил ван Дайк и защитникът прати топката в мрежата, за да хвърли своя тим в екстаз и да донесе класирането за финалната четворка за сметка на световния шампион Франция. 

Германия – Холандия 2:2
 
1:0 Вернер 9
2:0 Сане 19
2:1 Промес 85
2:2 Ван Дайк 90
 
Германия: Нойер, Зюле, Хумелс, Рюдигер, Керер, Кимих, Кроос, Шулц, Гнабри (67 Мюлер), Вернер (63 Ройс), Сане (80 Горецка)
Холандия: Силесен, Тете, Де Лихт, Ван Дайк, Блинд, Де Роон, Ф. Де Йонг, Промес, Вайналдум (60 Вилхена), Бабел (46 Дилросун, 66 Л. Де Йонг), Депай