Борусия Мьонхенгладбах се наложи с 1:0 при гостуването си над Байер Леверкузен и вгорчи дебюта на новия треньор на аспирините Петер Бос. Аласан Плеа вкара единствения гол, след като ударът му се отби в страничната в 37-ата минута и посети мрежата.

Победата остави зелено-черните от Мьонхенгладбах на 3-о място в класирането след подновяването на първенството с 36 точки, 6 след лидера Борусия (Дортмунд) и 3 след Байерн. Жълто-черните от Борусия (Дортмунд) играят по-късно днес с Ред Бул Лайпциг.

По време на паузата между двата полусезона беше отстранен Хайко Херлих, за да бъде поставен холандския специалист, но отборът си остава в средата на класирането. 

Айнтрахт (Франкфурт) се придвижи на 5-о място, след като разби с 3:1 гостуващия Фрайбург. Домакините нанесоха удара си в рамките на 9 минути преди почивката, като се разписаха Себастиан Алер, Анте Ребич и Лука Йович. Ребич асистира за първото попадение, след като центрира на главата на Алер за 1:0 в 36-ата минута.

Ребич спокойно може да претендира за званието играч на мача, след като вкара чудесен втори гол в 40-ата минута. Той получи топката на десния фланг и тръгна към центъра. Финтира един противник и от дъгата с левия крак прати топката в сглобката на двете греди. Хитрият сърбин Лука Йович отне топката от защитата на гостите при изнасянето и излезе сам срещу вратаря, за да вкара за 3:0.

Нилс Петерсен върна един гол за Фрайбург в средата на второто полувреме. Джетро Вилемс вкара четвърти гол за домакините, който обаче беше отменен след намесата на видео-помощниците от стаичката.

Щутгарт, който е на 16-о място в зоната на баражите, отстъпи с 2:3 на собствен терен на Майнц. Предпоследният Хановер'96 помогна на Щутгарт, след като също инкасира домакинско поражение- 0:1 от Вердер.

Щутгарт остава с 14 точки, след като гостите поведоха с 2:0 още през първото полувреме с головете на Жан-Пол Бутиус и Жан-Филип Матета. Александер Хак покачи на 3:0 веднага след началото на втората част, а гостите се чувстваха комфортно. Но в последните 7 минути Щутгарт върна две попадения, отбелязани от Николас Гонсалес с глава и от Марк Оливер Кемпф, също с глава. В драматичните финални минути резервата Анастасиос Донис уцели гредата, а претенциите на швабите за дузпа бяха отхвърлени след нова намеса на ВАР.

Фортуна (Дюселдорф) грабна късна победа с 2:1 при визитата си на Аугсбург с попадение на Кенан Караман в 90-ата минута. Така те продължиха серията си от поредни победи и вече имат 4, като се изкачват на 13-о място в класирането с 21 точки.