РБ Лайпциг затвърди амбициите си за участие в Шампионската лига след победа с 3:1 над Щутгарт като гост в мач от 22-рия кръг на Бундеслигата. Юсуф Поулсен даде аванс на "биковете" още в шестата минута, но десет след това домакините изравниха изравниха от дузпа, реализирана от Стивън Цубер.

Гостите обаче си върнаха водачеството в 68-мата минута с фантастичен гол на Марсел Забитцер от пряк свободен удар, а малко след това Поулсен с втория си гол в мача оформи крайния резултат. Победата доближи Лайпциг на точка от третия Борусия Мьонхенгладбах с 41 точки и на шест пред петия Волфсбург, който има 35.

Предпоследният в подреждането Хановер допусна тежка загуба с 0:3 при гостуването си на Хофенхайм. Жоелингтон и Ишак Белдофил нанизаха два гола за домакините още преди да е изминал и четвърт час игра, а в последните минути Керим Демирбай оформи крайното 3:0 в полза на Хофе.

Домакинска победа с 3:0 постигна и Волфсбург, който се наложи над Майнц. Макс Арнолд откри за "вълците" в четвъртата минута, а през второто полувреме точни за домакините бяха Вут Вегхорст от дузпа и Робин Кнохе.

В последния мач, завършил до момента, Шалке и Фрайбург завършиха 0:0. И двата отбора завършиха срещата с по 10 души след червените картони на Сеат Сердар в 45-ата минута и Кристиан Гюнтер за гостите в последните секунди на двубоя.