Херта и Вердер завършиха 1:1 и запазиха местата си в средата на класирането на Бундеслигата. Равенството всъщност дойде крайно драматично в последната секунда и стана причина за рекорд.

Вердер изравни в добавеното време (96-а минута), когато Клаудио Писаро вкара от свободен удар, макар и с помощта на рикошет. Ударът му беше от дъгата пред наказателното поле и вратарят на берлинчани Руне Ярстайн беше заблуден от защитник, на когото топката мина между краката. 

По този начин перуанецът стана най-възрастния голмайстор в Бундеслигата на 40 години и 135 дни. Зад него остана друга легенда на Вердер - Мирко Вотава (40 години и 121 дни). Попадението на Клаудио заличи аванса на домакините, които поведоха в 25-ата минута чрез Дейви Зелке.

Саломон Калу и Зелке излязоха сами срещу един защитник и играчът от Кот д'Ивоар му подаде на чиста позиция. Малко по-рано двамата отново бяха във възможност да вкарат, но Зелке пропусна.

В 37-ата минута Херта беше близо до втори гол, след като Онджей Дуда изпълни прекрасно свободен удар, но топката се отби в горната греда на вратаря Иржи Павленка.

Малко след началото на второто полувреме Херта пропусна две възможности за гол, в това число и бомбен изстрел на Марко Груич, за да дойде добавеното време и изравнителния гол на Писаро. Херта е на 9-о място в класирането с 32 точки, а точно след тях е Вердер с 31.

Писаро се разписва в 21-а поредна година, което също е рекорд. Той вкара за сефте в Бундеслигата през 1999 година с екипа на любимия Вердер. Перуанецът игра също така за Байерн Мюнхен от 2001 до 2007 година и от 2012 до 2015 година. През сезон 2017/18 беше в поза на Кьолн.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/hC7CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>