Вицешампионът Шалке допусна сензационна домакинска загуба с 0:4 от Фортуна Дюселдорф в среща от 24-ия кръг на футболното първенство на Германия.

Това поражение увеличи напрежението върху старши треньора на тима Доменико Тедеско, който вероятно ще бъде уволнен. Тимът няма победа в последните шест кръга. Два гола за Фортуна отбеляза Давид Ковнацки, а по едно попадение добавиха Доди Лукебакио от дузпа и Бенямин Раман.

Айнтрахт Франкфурт, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен постигнаха победи в 24-ия кръг. Лайпциг вече е на трето място в класирането преди късния мач между Борусия Мьонхенгладбах и Байерн Мюнхен. Тимът спечели с 1:0 срещу Нюрнберг с гол на Лукас Колстерман в 40-ата минута.

Айнтрахт Франкфурт изравни в края на мача, а в добавеното време стигна до успеха с 3:2 срещу Хофенхайм. Гостите водеха до 89-ата минута, но тогава Себастиен Алер изравни за 2:2. В шестата минута на добавеното време французинът подаде към Гонсало Пасиенсия за победния гол. Хофенхайм доигра мача с човек по-малко след червен картон на Касим Нуху в 65-ата минута.

Байерн Леверкузен спечели с 2:0 срещу Фрайбург и се изкачи на шесто място в подреждането. Херта победи с 2:1 гостуващия Майнц 05. Никлас Щарк си отбеляза автогол в 46-ата минута, а в 60-ата вкара за своя тим. Другото попадение за столичани отбеляза Марко Груич в 50-ата минута.

Шампионът Байерн може да се изравни по точки в лидера Борусия Дортмунд, ако победи Борусия Мьонхенгладбах по-късно днес.