Манчестър Сити направи за смях клетия Шалке 04 и постигна удивителна домакинска победа със 7:0 на своя "Етихад". По този начин "гражданите" елиминираха "миньорите" от Шампионската лига след общ резултат от двата мача 10:2 и в крайна сметка тимът се класира за 1/4-финалите на турнира.

Агуеро даде началото на голеадата в 35-ата минута след гол от дузпа, а три минути след това отново той се разписа за удвояването на аванса на тима си. В 43-ата минута Сане също записа името си сред голмайсторите и оформи класическия резултат на почивката.

Стърлинг увеличи аванса на "гражданите" в 56-ата минута, а Бернардо направи резултата 5:0 в 71-ата. Фодън също се разписа в 78-ата, а Жесус оформи крайния резултат в 84-ата минута на двубоя.

Системата VAR трябваше да се намесва на три пъти - така бяха признати два от головете на Сити, а освен това едно попадение бе отменено. 


Срещата започна изключително стабилно за домакините и още в 14-ата минута Агуеро нямаше късмет и нацели гредата.

Все пак обаче аржентинецът даде аванс на своя тим в резултата, след като бе точен от дузпа в 35-ата минута.

Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Брума в наказателното поле, а зад топката застана именно гаучоса, който не сгреши.

Само три минути след това Кун удвои аванса на своя тим в резултата, след като получи прекрасно подаване от Стърлинг с пета и с удар в близкия ъгъл от близка дистанция не сгреши.

В ситуацията имаше VAR проверка за попадението, но след видеоповторенията се видя, че всичко е наред и голът бе зачетен. Имаше съмнения за засада на асистента за попадението.

В 42-ата минута Зинченко намери с прекрасен пас Сане зад защитата и за германеца не остана нищо друго от наказателното поле да насочи топката в далечния ъгъл.

Второто полувреме започна както първото - със силен натиск на домакините.

В крайна сметка VAR отново трябваше да се намесва в 54-ата минута след гол на Сити, но този път попадението на домакините бе отменено заради засада. Играчите на "гражданите" бяха разочаровани, но само две минути след това Стърлинг се разписа.

Сане намери своя съотборник на далечната греда и за английския национал не бе проблем да реализира, но отново VAR трябваше да се намесва, за да се види, че в ситуацията при пас няма засада на играча на "гражданите" и този път този гол бе зачетен.

В 71-ата минута Бернардо направи преднината на Сити смазваща - 5:0 след прекрасен удар от точката на дузпата. Младокът Фодън също се разписа седем минути след това. Той бе изведен сам срещу вратаря от Сане и го преодоля, за да вкара в опразнената врата.

За крайния резултат точен бе Жесус в 84-ата минута. Той отправи удар от границата на наказателното поле и оформи крайния резултат.

МАНЧЕСТЪР СИТИ – ШАЛКЕ 7:0
1:0 Агуеро 35 дузпа
2:0 Агуеро 38
3:0 Сане 42
4:0 Стърлинг 56
5:0 Бернардо 71
6:0 Фодън 78
7:0 Жесус 84

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Данило, Лапорт (72 - Делф), Давид Силва (64 - Фодън), Гюндоган, Зинченко, Бернардо, Агуеро (64 - Жесус), Стърлинг, Сане

Шалке: Ферман, Ошипка, Брума, Стамбули, Сане, Коноплянка, Бенталеб, Сердар, МакКени (74 - Мендил), Бургсталер (79 - Тюшер), Емболо (69 - Шкрибски)