Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов изпрати първи повиквателни на Лукас Клостерман, Никлас Щарк и Максимилиан Егещайн за мачовете с Холандия и Сърбия. 

От състава на четирикратните световни шампиони от 23-ма футболисти отпаднаха Матс Хумелс, Жером Боатенг и Томас Мюлер. Тримата футболисти на Байерн Мюнхен играха за Бундестима на Мондиал 2014, но сега няма да имат възможност за изява с екипа на германския отбор.

Щарк от Херта Берлин и Клостерман от Лайпциг са защитници, докато Егещайн от Вердер Бремен е халф. Германия играе със Сърбия в приятелски мач във Волфсбург в сряда, а четири дни след това пътува до Амстердам за мач срещу Холандия от квалификациите за Евро 2020.

Германците ще се изправят и срещу Северна Ирландия, Естония и Беларус в другите си квалификационни двубои за европейския шампионат. 

Защитникът Марсел Халстенберг от Лайпциг, който дебютира за Бундестима през ноември, отново е повикан в състава. Измежду липсващите заради контузии и боледуване са: Юлиан Дракслер (Пари Сен Жермен), Йонас Хектор (Кьолн) и Себастиан Руди (Шалке 04).

Селекционерът Льов вече да даде да се разбере, че повече няма да разчита на Мюлер, Боатенг и Хумелс. Мануел Нойер остава първи вратар на Германия, докато Марк Андре тер Щеген също ще получи шанс за изява на вратата в предстоящите мачове.