Завръщането на Хууб Стевенс като временен треньор не развали лошата серия на германския футболен клуб Шалке, който отстъпи с 0:1 на РазенБалшпорт Лайпциг в мач от 26-ия кръг на местното първенство. По този начин тимът от Гелзенкирхен остана на три точки над чертата на изпадащите, докато Лайпциг вече е трети в класирането.

Шалке вкара ранен гол, но той беше отменен, а Тимо Вернер се възползва от разбъркване в наказателното поле на домакините и оформи крайното 1:0 в полза на гостите още в 14-та минута. Така Лайпциг събра 49 точки и изпревари с две Борусия Мьонхенгладбах, който завърши наравно 1:1 срещу Фрайбург в петък.

Щутгарт, който се намира на позицията за плейоф за оцеляване в елита, се доближи на три точки от Шалке след равенство 1:1 срещу Хофенхайм, докато Аугсбург изпревари "сините" с победа с 3:1 срещу предпоследния в класирането Хановер.

Волфсбург пък запази седмото си място след обрат и победа с 5:2 срещу Фортуна Дюселдорф. Каан Айхан откри за гостите в 30-та минута, но Воут Вегхорст наниза хеттрик през второто полувреме, а Адмир Мехмеди и Робин Кнохе вкараха по още един гол. Бенито Раман оформи крайния резултат с гол за Фортуна преди последния на Вегхорст.