Новият отбор на Германия отново не убеди феновете си, след като завърши 1:1 със Сърбия в приятелски мач, игран във Волфсбург. Гостите водеха през по-голямата част на срещата, след като голмайсторът на Айнтрахт Франкфурт Лука Йович вкара в 12-та минута. Чак в 69-та резервата Леон Горетцка изравни. 

Тимът на Йоахим Льов създаде доста положения, но така и не се намери човек, който да реализира усилията. В края на срещата пък Лерой Сане получи контузия и бе заменен принудително. Все още не е ясно колко тежко е пострадал крилото на Манчестър Сити. 

Бундестима започна по-силно срещата, но в 12-та минута Лука Йович наказа груба грешка в защитата на домакините. След изпълнение на ъглов удар нападателят бе оставен абсолютно сам на метри от вратата и с глава насочи топката зад Мануел Нойер - 1:0. 

Домакините опитаха да реагират бързо, но в 22-та минута Тимо Вернер направи сериозен пропуск. Нападателят на Лайпциг бе изведен сам срещу Дмитрович, но стражът на Сърбия отрази. Десетина минути по-късно Сане проби по крилото и бе повален от Богосавац в наказателното поле. Главният съдия Робърт Мадън обаче реши да не посочва бялата точка. В края на първата част Дмитрович отново надигра Вернер, като спаси удар на нападателя. 

В 41-та минута пък Адем Ляич бе оставен на метри от вратата след хубаво подаване на Дарко Лазович, но стреля неточно над гредата. Малко след това шанс се откри и пред Милинкович, но и той не намери очертанията на вратата. 

Германците натискаха и в началото на второто полувреме, но първата реална възможност за изравняване на резултата бе в 59-та минута. Марко Ройс направи самостоятелен пробив и оправи топовен шут, който Марко Дмитрович отново спаси. Малко след това и Илкай Гюндоган можеше да направи 1:1, но в последния момент защитник на гостите блокира удара му. 

Така се стигна до 69-та минута, когато Леон Горецка все пак изравни. Халфът на Байерн Мюнхен получи добра топка от Марко Ройс и от границата на наказателното поле най-накрая успя да преодолее Дмитрович - 1:1. До края Бундестина натисна сериозно, но в 78-та минута Ройс отново не успя да отправи точен удар. Десет по-късно Горетцка можеше да донесе победата на Германия след удар с глава, но топката мина на сантиметри от вратата. 

В добавеното време на срещата Милан Павков получи директен червен картон на много грубо нарушение срещу Лерой Сане. В резултат на това крилото на Германия не успя да завърши срещата и участието му в старта на евроквалификациите срещу Холандия е под въпрос. 

Германия - Сърбия 1:1

0:1 Лука Йович 12'

1:1 Леон Горетцка 69'

Германия: Нойер (46 - Тер Стеген), Клостерман (90 - Керер), Зюле, Та, Кимих, Гюндоган, Халстенберг, Бранд (56 - Горетцка), Хаверц (46 - Ройс), Сане (90 - Шулц), Вернер 

Сърбия: Дмитрович, Богосавац (С. Митрович), Миленкович (88 - Йовичич), Спайч, Рукавина, Гачинович (62 - Радонич), Максимович, Милинкович-Савич (62 - Лукич). Ляич, Лазович (79 - Живкович), Йович (70 - Павков)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K_i8bYYpADk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>