РазенБалшпорт Лайпциг запази преднината си срещу Айнтрахт Франкфурт в битката за третото място в германското футболно първенство, след като направи обрат и спечели с 4:2 като гост на Байер Леверкузен.

Кай Хаверц се разписа в 11-та и 23-та минута за Леверкузен, а Марсел Забицер бе точен от пряк свободен удар между тези две попадения и даде тон за пълния обрат и победата в полза на РБ Лайпциг. Тимо Вернер изравни в 64-та минута с диагонален шут, а Емил Форсберг, който асистира за предното попадение, даде за първи път аванс на гостите в 71-та минута. Той беше точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка в полето на "аспирините".

Матеус Куня оформи крайния резултат в 83-та минута след прекрасен финт и прехвърлящ удар, а с тази победа Лайпциг запази трите точки преднина срещу Франкфурт в класирането.

Айнтрахт надви драматично Шалке като гост, след като Лука Йович (на снимката) се разписа от дузпа в деветата минута на добавеното време за крайното 2:1. Иначе Анте Ребич вкара в 13-та минута сам срещу вратаря, но Суат Сердар изравни само осем по-късно на добавка.

Волфсбург е с още седем точки зад Айнтрахт след победата с 3:1 над последния в класирането Хановер, а другите два отбора в зоната на изпадащите Щутгарт и Нюрнебрг поделиха точките след 1:1. Фортуна Дюселдорф пък изпревари Херта на десетото място с победа с 2:1 в директния мач.

По-късно днес ще бъде изигран ключовият мач за титлата между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд.