Фиорентина победи Лацио с 4:2 в мач от последния кръг на италианската Серия "А", игран на стадион "Олимпико" в Рим.

Първото полувреме бе изключително интересно и станахме свидетели на цели 4 попадения. Първо Лулич даде аванс на домакините още във втората минута, а с голове на Вечино(31'), Бернардечи(40') и Тело(45') гостите стигнаха до пълен обрат.

Втората част отново започна по-добре за Лацио, но първи до гол стигнаха флорентинци. Вечино отбеляза втория си гол в мача в 70-тата минута и направи резултата 4:1. Малко по-късно съдията отсъди дузпа в полза на домакините. Мирослав Клозе не сгреши от бялата точка и оформи крайния резултат. Лацио - Фиорентина 2:4.

По този начин Фиорентина завърши първенството на пето място и ще участва в турнира Лига Европа. Лацио пък завършва на 8-мо място и няма да играе в евротурнирите.


Двубоят започна с домакински натиск и Лацио успя да открие резултата още във втората минута. Сенад Лулич стреля с десния крак и прати топката в мрежата на "виолетовите".

Малко по-късно Вечино пропусна чисто положение за Фиорентина. Той отправи силен шут, но топката мина встрани от вратата.

В средата на първото полувреме гостите пропуснаха още една чиста възможност. Мауро Зарате се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на домакините, но изстрелът му бе неточен.

Натискът на "виолетовите" се засилваше и логично стигнаха до изравнителен гол в 31-вата минута, а автор на попадението стана Мауро Вечино.

Десет минути по-късно флорентинци стигнаха до пълен обрат. Кристиян Тело подаде към Федерико Бернардечи и той отблизо не сгреши за 1:2.

В самия край на първата част гостите отбелязаха и трето попадение. Този път Бернардечи бе в ролята на асистент, а голът отбеляза Тело с изстрел с левия крак.

Лацио опита да промени нещата след подновяването на играта, но така и не успяваше да се разпише във вратата на гостите.

Така се стигна до 70-тата минута, когато резултатът стана катастрофален за "орлите". Матиас Вечино отбеляза втория си гол в мача и преднината на гостите стана доста солидна.

Само 4 минути след това реферът отсъди дузпа в полза на Лацио за нарушение на Гонзало Родригес срещу Лулич. Зад топката застана Мирослав Клозе и с шут в десния ъгъл на вратата не остави шансове на Лука Лезерини.

Пет минути преди края на мача Лулич можеше да върне интригата в двубоя, но вратарят на гостите успя да спаси.

До края повече голове не паднаха и "виолетовите" си тръгнаха с трите точки.


Лацио - Фиорентина 2:4

Голмайстори:

1:0 Лулич - 2'
1:1 Вечино - 31'
1:2 Бернардечи - 40'
1:3 Тело - 45'
1:4 Вечино - 70'
2:4 Клозе - 74' дузпа


Лацио: Маркети, Бишевац, Джентилети, Лулич, Конко, Пароло, Онази, Каталди, Клозе, Кейта, Кандрева

Фиорентина: Лезерини, Родригес, Томович, Астори, Бадел, Вечино, Бернардечи, Фернандес, Ерера, Алонсо, Зарате

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0H730sTTSrA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>